Osona

EL PSC DE MANLLEU PROPOSA POSAR UN BUS INTERURBÀ A LES ZONES D’OCI DE LA COMARCA

  • Actualizado:
  • Creado:

És una de les iniciatives del grup municipal de Manlleu per fer front a la pèrdua constant de joves que, per motius diversos marxen de la ciutat i per aconseguir accedir als centres d’oci de manera còmode i sobretot segura.

Per afrontar aquest repte la ciutat haurà de desenvolupar polítiques actives de formació, d’ocupació, d’habitatge, entre d’altres, per tal de què els i les joves de Manlleu vulguin i puguin quedar-se a la nostra població.

Per altra costat, Manlleu ha de recuperar la capitalitat industrial de la Comarca d’Osona, però també ha d’esdevenir un poble on les i els nostres joves hi trobin diverses activitats de lleure i oci.

Una de les maneres que els joves se sentin vinculats a la ciutat passa perquè hi facin activitats de lleure; algunes relacionades amb entitats diverses, o clubs esportius, però d’altres relacionades amb l’oci.

A Manlleu, els últims anys ha disminuït l’oferta d’oci nocturn, no hi ha cinema, pocs bars musicals, manca de discoteques i cap festival de música estival.

Tota aquesta oferta se situa principalment a la Capital d’Osona i això significa que els caps de setmana sobretot divendres i dissabte els joves surtin de festa a altres poblacions.

La situació ideal fora que l’oferta d’oci es concentrés a Manlleu, perquè les i els joves no s’haguessin de desplaçar. És evident doncs, que l’Ajuntament ha de treballar per tornar activar l’oferta d’activitats d’oci a la nostra ciutat, per tal de crear estratègies per crear dinàmiques entre el jovent de la ciutat i de la comarca perquè es quedin a Manlleu en el seu temps d’oci, i per tant, es creï en ells dinàmiques de participar de manera assídua en la vida de la nostra ciutat.

Són moltes les famílies que durant els caps de setmana es desplacen per diversos indrets de la comarca per acompanyar els seus fils/es als diversos punts d’oci.

Malgrat la conscienciació sobre l’abús de l’alcohol és cada vegada més elevada, és evident i una constatació que encara es produeixen moltes situacions de risc en els desplaçaments.

Per aquests motius el PSC de Manlleu vol capgirar la situació  per tal d’aconseguir  accedir als centres d’oci de manera còmode i sobretot segura proposant mesures concretes com: implementar un bus interurbà a Manlleu que doni servei els divendres i els dissabtes en horari tarda-nit entre les zones d’oci de la comarca d’Osona, estudiar la possibilitat que diferents ajuntaments de la comarca s’afegeixen a la proposta, posar en funcionament una prova pilot en el termini màxim de dos mesos per a fer-ne una valoració i projectar, en l’elaboració del nou POUM, un espai d’oci en un lloc de fàcil accés i que eviti els desplaçaments en vehicles, segur i respectuós amb els drets dels veïns.

 

 

Manlleu, 10 d’abril de 2018