Osona

REBUIG A LES DECLARACIONS DISCRIMINATÒRIES D’ANNA ERRA

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Partit dels Socialistes de Vic i Osona volem manifestar el nostre total rebuig a les declaracions fetes per l’alcaldessa de Vic i diputada al Parlament, Anna Erra.

La diputada i alcaldessa de Junts per Catalunya ha demanat als catalano-parlants que no canviïn al castellà quan tinguin davant a una persona que pel seu aspecte físic o el seu nom sembli que no és català i ha parlat de catalans autòctons. Durant anys els catalans hem treballat i hem acordat que, independentment del lloc de naixement, som  catalans els que vivim i treballem a Catalunya. No permetrem que l'argumentari processista canviï allò que uneix a tots els catalans, hagin nascut on hagin nascut.

Aquest tipus de declaracions ens traslladen a molts anys enrere i no ajuden a la convivència entre catalans. Són paraules altament discriminatòries, declaracions  molt greus, i més tenint en compte el precedent de la ciutat de Vic on la Plataforma per Catalunya ha impulsat durant anys aquest  tipus de discurs. Som davant d’unes paraules supremacistes que no podem tolerar.

Vic, Osona, Catalunya s'han construït amb gent vinguda d'arreu, de pobles d'Espanya i  del món.

Per les declaracions efectuades avui i per defensar als veïns i veïnes de la ciutat de Vic, d'Osona, de Catalunya que són catalans però nascuts en indrets de fora de Catalunya, el Grup Municipal del PSC de Vic entrarà una moció al proper Ple de l’Ajuntament de Vic per demanar explicacions i rectificacions d’unes paraules que han suposat una manifestació discriminatòria de primer ordre.