Osona

PRESSUPOSTOS QUE ARRIBEN TARD POLÍTICAMENT I SOCIALMENT

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada socialista al Parlament, Marta Moreta, considera difícil d'entendre que es presentin uns pressupostos -el full de ruta d'un govern- per després convocar eleccions i que sigui un altre govern qui els hagi de gestionar.

“Aquests pressupostos arriben tard i amb un govern trencat, així ho va expressar el molt honorable President de la Generalitat de Catalunya” ha manifestat la diputada.

La diputada socialista diu que els pressupostos presentats "no resolen els problemes que té Catalunya”. Quan es miren els grans números es veu que segueixen la inèrcia de no recuperar la inversió social de 2010. Moreta destaca que el govern anuncia un augment de la despesa de 3070M€ més amb relació a 2017, "però si ens mirem el pressupost liquidat als anys 2018 i 2019, aquests diners ja ens els hem gastat".

Moreta remarca que és greu que “aquests pressupostos s’obliden de la infància, inverteixen en polítiques de dones i LGTBI el mateix que l’any passat, fan continuar a les persones dependents en una eterna llista d’espera i no despleguen la Renda Garantida. No són la solució a res.”

Fent anàlisi de les inversions de les comarques de la Catalunya Central es pot veure un important descens. No reforcen la recuperació econòmica ni la lluita contra les profundes desigualtats que s’han eixamplat en els darrers anys. Aquestes comarques tenen unes necessitats que no poden ser obviades, ni incomplertes, any rere any pel Govern de la Generalitat

Fent la comparativa de les inversions a Osona entre el període 2010/2017 es pot observar un clar descens del 68%.

No es marquen bé les prioritats perquè a Osona és imprescindible un Pla estratègic per activar la Indústria i no estar tan sotmesos a un únic sector econòmic com és l’Agroalimentari que cal protegir i que tampoc es fa. No hi ha un pla efectiu per l’eliminació del purins i l’obertura de les plantes de cogeneració és un pedaç que té data de caducitat d’aquí a 10 anys.

Marta Moreta ha conclòs dient “en definitiva són uns pressupostos irresponsables, no pensats per a respondre els problemes de la gent. Cal redreçar els números de la Generalitat, prioritzant en polítiques educatives, d'ocupació, de dependència i de salut enlloc de d’augmentar el sou del President i dels Consellers (5,47%). Per això el PSC-Units farà esmena a la totalitat”.

En el document adjunt podeu consultar les esmenes territorials.

 

Fitxers adjunts: