Osona

MARTA MORETA INSTA AL GOVERN DE LA GENERALITAT A INCREMENTAR LA INVERSIÓ A L’HOSPITAL DE VIC

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Consorci Hospitalitari de Vic ofereix actualment un servei assistencial a nivell sanitari, sociosanitari i de salut mental a prop de 160.000 persones.

L’Hospital de Vic i, en general, els serveis d’atenció sanitària de la Catalunya Central, arrosseguen un infrafinançament des de fa anys. L’any 2017 la inversió per habitant era de 339€ a Osona mentre que al Bages era gairebé de 511€ per habitant.

La deficient aportació econòmica per l’atenció sanitària bàsica agreuja les desigualtats en Salut. Es provoquen llistes d’espera més llargues i que els professionals estiguin en pitjors condicions.

Per aquest motiu la diputada socialista, Marta Moreta, ha entrat per registre la proposta de resolució que insta al Govern de la Generalitat a fer un anàlisi sobre serveis i aportacions econòmiques del CatSalut a la Catalunya Central, concretament a la comarca d’Osona i incrementar l’aportació actual a l’Hospital de Vic i als seus centres de referència, per tal d’aconseguir el nivell mig de la resta de concerts de Catalunya.