Osona

LA DIPUTADA MARTA MORETA DEMANA AL PARLAMENT QUINES MESURES S’ESTAN APLICANT PER FER FRONT AL BROT DE TUBERCULOSI DE LA COMARCA D’OSONA

  • Actualitzat:
  • Creat:

Arran de les informacions publicades a la premsa comarcal sobre el brot de tuberculosi pulmonar detectat recentment a Osona, la Diputada Socialista Marta Moreta demana quines són les mesures que s’estan aplicant per pal·liar els efectes.

Un passadís de l'Hospital Universitari de Vic
Un passadís de l'Hospital Universitari de Vic

El passat divendres la diputada socialista va entrar per registre una bateria de preguntes per saber el nombre de casos que s’han registrat, si se n’han detectat a l’àrea càrnica de Sta. Eugènia de Berga, el seguiment que se n’està fent i la capacitat de control que es té sobre el brot detectat a la comarca d’Osona.

El bloqueig que viu avui Catalunya i la impossibilitat de formar un govern dificulta la capacitat de gestionar amb eficàcia els problemes reals del dia a dia, ha declarat Marta Moreta.

 

PREOCUPACIÓ PER LA SITUACIÓ DELS AJUNTAMENTS

D’altra banda, Marta Moreta ha entrat un seguit de preguntes registrades al  Parlament de Catalunya , per fer palès la situació que viuen alguns ajuntaments per la manca de Secretari/es i/o interventors/es.

El grup Socialista al Parlament també vol conèixer quins són els ajuntaments de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que a 1 de gener de 2018 no tenen nomenats secretaris, tresorers i interventors o funcionaris habilitats nacionals.

Moreta ha declarat que s’està produint una pugna econòmica per poder tenir un secretari o interventor, ja que els ajuntaments més grans que poden oferir sous més elevats es poden permetre secretaris o interventors, mentre els ajuntaments mitjans i petits queden exclosos amb la dificultat que tampoc hi hagi habilitacions estatals.

És una situació que comença a afectar directament el dia a dia dels ajuntaments de Catalunya.

 

Osona, 6 de març de 2018