Osona

El PSC de Manlleu exigeix el cessament de la regidora Carme Trillas pel cas de la presumpte ret

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal reclama a l’alcalde i a l’Interventor de l’ajuntament explicacions per una pràctica que perjudica les finances públiques i podria incórrer en un presumpte delicte de tràfic d’influències

Ahir, 11/03/2019 en el transcurs d’una Comissió Informativa ordinària, el representant del PSC a la comissió va detectar que un dels punts de l’ordre del dia deia: “Anul·lacions de denuncies directament del programari WTP. S’adjunta com a annex 5 les denúncies anul·lades” . Es va demanar explicacions sobre aquest tema a l’Interventor municipal i a membres del govern.

El tema demanat era una partida del 2018 que puja 5.565,73 € de multes imposades per la Policia local de Manlleu que, sense cap instància d’al·legació, havien estat anul·lades directament per la Regidora de Seguretat Ciutadana des del programa de tributs de la Diputació de Barcelona. (Tenim dubtes de que tingui autorització per tenir-hi accés directament).

En la relació de multes anul·lades en l’annex 5  n’hi ha d’aparcament, d’excés de velocitat i diverses de 1.000€ que només s’imposen per infraccions greus degudes a alcoholisme i/o substàncies estupefaents.

Segons hem tingut coneixement, aquesta irregularitat es podria haver perllongat durant tot el mandat municipal. Aquesta greu acció de la regidora podria comportar que la xifra total d’anul·lacions de denúncies  fos molt elevada. I més greu encara si tenim en compte que la mateixa regidora ja porta des del 2011 en la direcció de l’àrea de la Policia Municipal.

El PSC demanarà tota la informació a l’Ajuntament d’aquesta qüestió fins arribar al final de tot aquest afer desafortunat, amb la possibilitat de presentar a la Oficina Antifrau el presumpte tràfic d’influències que se’n pugui derivar.

Demanem la destitució immediata de la regidora Sra. Carme Trillas i responsabilitats a l’Alcalde Sr. Alex Garrido per no haver sabut aturar aquestes greus irregularitats en el moment adequat. Tenim constància de que, com a mínim, ho sabia des del desembre passat.

 

Grup Municipal del PSC