Osona

APROVADA LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ SOBRE EL DESDOBLAMENT DE LA CARRETERA C-16 ENTRE BERGA I BAGÀ

  • Actualitzat:
  • Creat:

La proposta de resolució, presentada el passat mes de maig per la Diputada Socialista Marta Moreta, adscrita a la comarca del Berguedà, a petició de l’Agrupació Socialista del Berguedà.

La Proposta de Resolució, instava al govern de la Generalitat a desdoblar la carretera C-16 entre Berga i Bagà.

L’autovia C-16 anomenada Eix del Llobregat entre Barcelona i Berga que va ser acabada l’any 2007 ha estat una de les carreteres amb més sinistralitat de la xarxa viària catalana. Aquest tram té una gran intensitat de trànsit durant els dies festius i especialment en la temporada de tardor i hivern.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es va reunir el 2017 amb alcaldes berguedans per parlar, entre altres temes, sobre aquesta actuació. La intervenció consistiria en allargar 6,5km l’autovia des del seu acabament a Berga fins al terme de Cercs, i des d’allà fins a Bagà es farà un tercer carril reversible.

A la Proposta de Resolució, s’hi ha presentat una esmena dels dos partits de govern: Junts x Catalunya i el Grup Republicà.  Aquesta esmena, ha estat acceptada pel PSC, i finalment el text final ha estat aprovat per unanimitat.

La proposta de resolució aprovada diu: El Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a iniciar durant el segon semestre d’enguany la informació pública del projecte de traçat i de l’estudi d’impacte ambiental de l’actuació de millora general. Implantació d’un tercer carril reversible a la carretera C-16, DEL pk 96, 500 al 117,300. Tram: Berga-Bagà.